Grote foto met reizigers

ROCOV Hollands Midden

De Stichting ROCOV Hollands Midden (RHM) is een platform van consumentenorganisaties in Zuid-Holland Noord die betrokken zijn bij het openbaar vervoer. Rover afdeling Gouda en Midden-Holland is een van de deelnemers. RHM is eind 2012 opgericht door een fusie van Reizigers Overleg Midden Holland (ROM) met Reizigersadviesraad OV Holland Rijnland (ROVH).

Samen sterk voor goed openbaar vervoer
In elke provincie zijn een of meerdere z.g. ROCOV's (Regionaal Overleg Consumentenbelangen OV). Eén daarvan is het RHM. In het kader van de Wet Personenvervoer 2000 moeten vervoerders hun plannen ter advies voorleggen aan de ROCOV's. Bovendien mogen deze organisaties ook ongevraagde adviezen uitbrengen aan vervoerders en overheden. Door een gezamenlijk advies staan de platform sterker voor een veilig, snel en betrouwbaar openbaar vervoer.

Het RHM geeft o.a. adviezen aan:

  • de provincie Zuid-Holland, die o.a. verantwoordelijk is voor de treindienst Gouda - Alphen;
  • NS, die de treindienst Gouda - Alphen exploiteert;
  • Arriva, die de busdiensten verzorgt;
  • Regiotaxi Leiden en GroeneHartHopper;
  • gemeenten, aan andere organisaties en instellingen die belangrijk zijn voor het openbaar vervoer. (Zie o.a. ons advies over het busstation.)

Meer informatie over RHM: www.rocovhm.nl 

Informatie over alle ROCOV's in Nederland.

Nieuwsbrief
Om de communicatie met de achterban te onderhouden gaf het ROM een Nieuwsbrief uit. Het eerste nummer verscheen in september 2008 en het laatste in maart 2011.

ROM Nieuwsbrief 1

ROM Nieuwsbrief 2

ROM Nieuwsbrief 3

ROM Nieuwsbrief 4

 

 

© 1971-2012 Reizigersvereniging Rover | Ontwerp en techniek door AlexIT